طريقة عمل الجبنه المقلية
اولا الجبة المقلية
تعدّدت أنواع الجبنة في الوقت الحاليّ، إذإنّ كلّ بلدٍ من بلدان العالم أصبح يشتهر بنوعٍ معين من أنواع الجبن والتي تختلف في طعمها ومذاقها عن أنواع الجبن الأخرى كما أنّها تختلف في فوائدها أيضاً عن أنواع الجبن الأخرى، فتعدّ الجبنة بأنواعها المختلفة أحد الأطعمة التي لا يكاد أحدٌ يرفضها، ومن الممكن عمل الجبنة بطرقٍ أخرى للتغيير من طعمها وعن الطريقة التقليديّة في تناولها ومن هذه الطرق هي قلي الجبنة كما يلي:
كوب و نصف بقسماط
كوب إلا ربع دقيق
2 بياض بيضة مخفوق مع معلقتين كبار ماء
250 جرام اصابع جبنة موتزاريلا أو جبنة رومي متقطعة اصابع
نصف معلقة صغيرة ثوم بودر
نصف معلقة صغيرة زعتر
نصف معلقة صغيرة ملح
زيت للقلي
طريقة التحضير:
- في طبق كبير نخلط الدقيق مع الملح و في طبق تاني نخلط البقسماط مع الزعتر والثوم البودر.
- نغمس اصابع الموتزاريلا في الدقيق وبعدين في بياض البيض واخر حاجة في خليط البقسماط ونرصها في صينية ونغطيها بكيس نايلون وندخلها الثلاجه لمدة نصف ساعة
- نقليها في زيت سخن على نار متوسطة لحد ما لونها يبقى ذهبي ونطلعها على مناديل مطبخ تتصفى كويس وبعدين نقدمها.
اقرا ايضاطريقة دجاج مشوي بالزعتر
اقرا ايضاطريقة عمل كريب مالح بحشوة الدجاج
اقرا ايضاطريقة عمل ميني بيتزا
ثانيا الفطير المشلتت
طريقة عمل الفطير المشلتت في المنزل من أكثر الوصفات التي تبحث عنها النساء لتقديم أكلة شهية يحبها الكبار والصغار، فعادة ما يلجأ الكثير إلى شراء الفطير المشلتت الجاهز وخاصة من القرى التي تتفنن في إعداده، لكن يمكنك تعلم طريقة عمل الفطير المشلتت في المنزل بنفسك وبخطوات سهلة وبسيطة دون الحاجة لشرائه جاهزًا.
المقادير:
كيلو دقيق
نصف معلقة ملح صغيرة
معلقة كبيرة سكر
حوالي كوبين ونصف ماء دافي بسيط
سمنة بلدي للفرد
طريقة التحضير 🥣
- ننخل الدقيق ونضيف عليه السكر والملح ونضيف المياة بالتدريج ونعجن كويس جداً حوالي 20 دقيقة لحد ما العجينة تمط وبعدين نكورها كور متساوية في حجم حبة اليوسفي تقريباً وندهنها زيت ونسيبها ترتاح شوية.
- ندهن الرخامة زيت ونفرد كورة كويس وندهنها سمنة بلدي ونطبقها ظرف والكورة الثانية نفردها كويس وندهنها سمنة بلدي (كل ما زودنا الكمية هيبقى أحلى طبعاً) ونحط فيها الظرف الأول وندهن سمنة وقشطة ونطبق عليه الظرف التاني والكورة التالتة نفردها وندهنها ونحط اللي طبقناهم جواها وهكذا لما نخلص 3 أو 5 كور حسب الحجم اللي عايزينه.
- نسيب الفطيرة ترتاح شوية وبعدين نفردها وندخلها فرن حامي جداً لحد ما تستوي وتاخد لون ذهبي جميل وأول ما تطلع من الفرن ندهنها زبدة ونغطيها.
- ممكن نسويها في الطاسة مع مراعاة تغطيتها وتقليبها على الجهتين واول ماتنزل من على النار تتدهن زبدة وتتغطى عشان تفضل طرية وبالهنا والشفا.
الفطير المشلتت |
تعليقات
إرسال تعليق