القائمة الرئيسية

الصفحات

مقادير كحك العيد بطريقة سهلة جدا

 


مقادير كحك العيد بطريقة سهلة جدا




المقادير


كيلو دقيق ابيض منخول دقيق جميع الاغراض
550 جرام زبد بدرجه حراره الغرفه بدون ماتسيح اى من العلبه على طول
4 ملاعق كبيرة سكر ناعم أو بودره
1/4 ملعقه صغيره ملح
1/2 كوب سمسم محمص
ملعقه كبيره خميره فوريه أو بيره
كوب لبن دافى او حسب ماتتطلب العجينه
الحشوة الكحك
عجوه نوع كويس معجونه بالملعقة من السمنه وتعجن جيدا مع بعض ثم تكور
الملبن معجون جيدا بالملعقة سمنه وتكور كور صغيره مع مكسرات حسب المتوفر عندك


طريقة عمل عجينه الكحك العيد

1/ ناخذ اللبن مع السكر مع الخميرة ويقلب جيدا مع بعض وتوضع على جنب
2/ يوضع الدقيق مع الملح والسمسم ويقلب جيدا مع بعض ثم يضاف إليه السمنه وتيم بس الدقيق مع السمنه جيدا لمده 10 دقائق أو اكتر حتى تصبح عجينة طرية وكريمه زى حته الكريمه اى يتشرب الدقيق كله السمنه ثم
3/ يضاف إليه اللبن وبالخمير تدريجيا أثناء العجن وتعجن جيدا لمده 10 دقائق حتى تتشرب العجنه اللبن ثم يضاف الجزء الثاني من اللبن حتى تصبح عجينة طرية زر الملبن ويسهل تكورها ثم
4/ تشكيل الكحك وحشوه ناخذ قطعه من العجينه ويتم تقطيع العجينه الكحك كور صغيره ثم تفرد ويوضع الحشوه فى منتصف العجينة سواء ملبن أو عجوه أو ملبن ومكسرات ثم يقفل جيدا العجينه وتكور ويتم تنقشهل بالمنقاش أو بابصامه وتوضع في صاج حتى يتم عمل كل كميه الكحك ثم تترك لمده ساعه حتى تخمير ثم تد
5/ التسويه الكحك يوضع الكحك فى الفرن ساخن على درجه حراره هادئه اى 180 درجه حراره حتى تحمر من تحت ثم ترفع تحت الشواية لمده 10 دقائق مع لف الصاج بالاستمرار حتى تحمر من كل الجوانب ثم تخرج من الفرن وتترك تبرد تماما ثم يعبأ فى علبه او سبت الكحك ثم يقديم على وجه سكر بالهنا والشفا

تعليقات